Marţi, 20 februarie, începând cu ora 12.00, la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan”, s-a desfăşurat activitatea „Mănâncă pentru a trăi” în cadrul proiectului Erasmus+ „Healthy we – future guarantee”.

Cu această ocazie, elevi de la Colegiul Tehnic „Raluca Ripan” şi de la Colegiul Tehnic de Transporturi „Transilvania” au putut intra în dialog cu Cristina Chende, nutriţionist la „Natur House”, filiala Cluj-Napoca. Între subiectele care au trezit interesul tinerilor s-au aflat balanţa energetică a organismului, aportul adecvat de energie prin alimentaţie, condiţiile păstrării unei bune stări de sănătate pe termen lung.

Mai apoi, în atelierul de panificaţie-patiserie al şcolii, elevii au pregătit şi au mâncat cu plăcere… „dulciuri sănătoase” şi sucuri de fructe.

Obiectivul principal al proiectului „Healthy we – future guarantee” îl reprezintă promovarea şi susţinerea unui stil de viață sănătos în rȃndul tinerilor, sensibilizarea elevilor cu privire la importanța unei alimentații adecvate și cu privire la beneficiile sportului.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și aprobat în cadrul parteneriatelor Erasmus+, programul KA2 strategic dedicat schimbului de bune practici între școli. Partenerii proiectului sunt şcoli din cinci țări europene: România, Lituania, Turcia, Italia și Spania.

Sursa:

http://www.monitorulcj.ro/educatie/62509-%E2%80%9Emananca-pentru-a-trai%E2%80%9D#sthash.tqa9g6lq.dpbs

No Comment

Comentariile nu sunt permise.